Nectar bi da kupi Fructal

Bez autora
Jun 23 2011

Pred predaju obavezujuće ponude za kupovinu slovenačkog Fructala, srpski Nectar navodi da s Fructalom želi da postane vodeći proizvođač voćnih pića u jugoistočnoj Evropi. Do predaje obavezujućih ponuda za kupovinu 93,7 odsto vlasničkog udela u Fructalu, koji prodaje Pivovarna Laško, su ostala dva dana. Svi zainteresovani kupci, koji su već predali neobavezujuće ponude, u petak treba svoje namere da kupe Fructal da potvrde predajom obavezujućih ponuda. Tim povodom slovenački list Finance danas objavljuje članak o tome šta obećavaju potencijalni kupci Fructala koji su ušli u uži krug, među kojima je i Nectar iz Bačke Palanke. Za kupovinu su, prema informacijama lista, zainteresovani i britanski investicioni fond Argus Capital, austrijski Spic, hrvatska Grupa Stanić i italijanski San Benedeto.

Nectar bi da kupi FructalPred predaju obavezujuće ponude za kupovinu slovenačkog Fructala, srpski Nectar navodi da s Fructalom želi da postane vodeći proizvođač voćnih pića u jugoistočnoj Evropi.

Do predaje obavezujućih ponuda za kupovinu 93,7 odsto vlasničkog udela u Fructalu, koji prodaje Pivovarna Laško, su ostala dva dana. Svi zainteresovani kupci, koji su već predali neobavezujuće ponude, u petak treba svoje namere da kupe Fructal da potvrde predajom obavezujućih ponuda.

Tim povodom slovenački list Finance danas objavljuje članak o tome šta obećavaju potencijalni kupci Fructala koji su ušli u uži krug, među kojima je i Nectar iz Bačke Palanke.

Za kupovinu su, prema informacijama lista, zainteresovani i britanski investicioni fond Argus Capital, austrijski Spic, hrvatska Grupa Stanić i italijanski San Benedeto.

Nectar u odgovoru o namerama nakon kupovine navodi da želi da s Fructalom postane vodeći proizvođač voćnih pića u jugoistočnoj Evropi, uključujući mogućnost nastupa na tržištima zapadne Evrope. Nectar planira da on i Fructal budu stubovi buduće zajedničke firme, pri čemu je Nectaru robna marka Fructal posebno važna za ostvarenje ciljeva zajedničkog preduzeća na tržištima zapadne Evrope u segmentu premijum proizvoda i ponude za hotele i restorane.

Nectar je spreman da garantuje očuvanje Fructalove proizvodnje u matičnoj Ajdovščini, ali i u Kamniku, i otkup voća proizvedenog u Sloveniji po tržišnim cenama.

Nectar namerava i da uloži dodatna finansijska sredstva u razvoj voćarstva i lokalnih proizvođača voća u Sloveniji, posebno u regionu oko Ajdovščine.

San Benedeto u odgovoru Financama tvrdi da nije zainteresovan za kupovinu Fruktala, iako izvori lista tvrde da je upravo San Benedeto favorit, iako se kasno uključio u proces kupovine. Spic nije odgovorio Financama na pitanje kakve planove ima s Fruktalom, dok je Grupa Stanić odgovorila da ne može ni da potvrdi, ni da negira zainteresovanost za kupovinu. Argus Capital navodi da nije kupac iz industrijske grane proizvođača voćnih pića, a da je moguće da Fructal kasnije proda strateškom vlasniku ili lokalnim investitorima, kao da je moguć i menadžerski otkup Fructala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik